KASTAMONU / TAŞKÖPRÜ - SEVİM TOKATLI KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

May

KTS Mayıs etkinlikleri kapsamında Matemetik Öğretmeni Merve Sevim öncülüğünde öğretmen ve öğrencilerimizin desteği ile okul bahçesinin yeşillendirilmesi ve ağaçlandırılması çalışmaları gerçekleştirildi.

Bu kapsamda öğrencilerimiz çeşitli meyve ve çiçek fidanları getirdiler. Okulumuz bahçesinde belirlenen yerlere hep birlikte dikilerek fidanlara can suyu verildi.

Ayrıca bu etkinliği yaparken dikilen fidanlar ve çiçeklerin hayatımızdaki olumlu etkilerinden bahsederek dünyamız için yeşilliğin ve ağaçların önemi vurgulandı.

Öğrencilerimiz yeşili korumanın gerekliliği ve daha fazla ağaçlandırma yapmamızın önemini bir kere daha kavramış oldular. Okulumuzda yaptığımız bu çalışma sayesinde okulumuzun bahçesi değişik türdeki fidanlarla daha yeşil bahçe haline geldi.

Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

May

KTS Mayıs ayı etkinlikleri kapsamında öğrenci mesleki gelişimi alanındaki çalışmalar çerçevesinde İHL Meslek Dersleri Öğretmeni Recep Dağcı rehberliğinde İlçemiz Kent Tarihi Müzesine gezi düzenlendi.

Gezide Kent Tarihi Müzesinde var olan tarihi ve kültürel eşyalar, objeler incelenerek bilgilendirme yapıldı.

Öğrencilerimizin geçmişi ve geleceği ile kültürel bağ oluşturması ve bu hususta bilinçli bireyler olmaları için düzenlenen etkinlik yararlı oldu. Ziyaret sonunda öğrenciler memnuniyetlerini ifade ettiler.

Yapılan etkinlik ile gençlerimize bilgi, kültür ve tecrübe aktarımının sağlanması hedeflenmiştir.

May

KTS Mayıs ayı etkinlikleri kapsamında Felsefe Öğretmeni Sonay Tolip tarafından öğrencilerin teknoloji bağımlılığı, sosyal medya bağımlılığı ve e-bağımlılığın tüm çeşitlerine karşı dikkatli olmalarını sağlamak amacıyla bilgilendirme sunumu yapıldı.

e-bağımlılıktan korunmak için yapabilecekleri davranışlar, alabilecekleri önlemler ile ilgili olarak öğrencilere bilgilendirme yapıldı. Kimlerin e-bağımlılık ile ilgili daha fazla risk altında olduğu, bunun önlenmesi adına öğrencilerin zaman yönetimini nasıl yapabileceklerine dair bilgiler verildi.

Zaman yönetimi, boş zamanları verimli değerlendirebilme, sosyal iletişim becerilerinin geliştirilmesi amacıyla yapılabilecekler anlatıldı. Bu becerilerin geliştirilmesinin öğrencileri e-bağımlılık vb. her türlü olumsuzluklardan koruyacağı hususu vurgulandı.

Haz

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü okul tanıtım faaliyetleri kapsamında ilçemiz ortaokul 8. sınıf kız öğrencilerine yönelik başlattığımız okul tanıtım faaliyet programı sona erdi. Okul tanıtım komisyonumuz tarafından gerçekleştirilen ziyaretlerde okulumuz özelinde gerekli bilgilendirmeler yapıldı, öğrencilerimizin merak ettikleri noktalar ve endişeler giderildi. Ekibimize yaptıkları özverili çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz.