KASTAMONU / TAŞKÖPRÜ - SEVİM TOKATLI KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Nis

YKS sınavına girecek öğrencilerimize yönelik "Sınav Kaygısı ile Başa Çıkma Yolları" semineri düzenlendi.

Seminerde Rehber Öğretmen tarafından sınav kaygısıyla başa çıkma yolları, motivasyon vb. çerçevede bilgiler verildi.

Düzenlenen seminer YKS sınavları öncesinde öğrencileirmiz için motivasyon kaynağı oldu.

Nis

Yeşilay Cemiyeti ve  Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle, çocuk ve gençlerin zararlı alışkanlıklara karşı korunması ve bilinçli bir şekilde yetişmelerine destek vermek; alkol, tütün, madde ve teknoloji bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavramalarını sağlayıp teknolojinin doğru kullanımının önemini vurgulamak amacıyla düzenlenen “Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek”yarışmasında okulumuz 12/A sınıfı öğrencisi Elif Nur GÜNEY “Edebi Eser” kategorisinde il birincisi olmuştur.

Yarışmada il birincisi olan öğrencimizi ve bu başarının elde edilmesinde emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz.

Mrt

Taşköprü Müftülüğü tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle düzenelen Resim Yarışmasında 9/A sınıfı öğrencimiz Fatmanur BEYTEKİN ilçe üçüncüsü olmuştur.

Öğrencimizi tebrik ediyor başarılar diliyoruz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109.yıl dönümü nedeniyle Çanakkale Şehitleri Anma Programı düzenlendi.

Programda video gösterimi, şiirler, türküler yer aldı.

Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

İstiklal Marşı'mızın Milli Marş olarak kabul edilmesinin 103.yıl dönümü kutlu olsun.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Mekanı cennet olsun.

"Allah bu millete bir daha İstikal Marşı yazdırmasın!"

Mrt

"Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu da cehennem azabından kurtuluş olan" on bir ayın sultanı Ramazan ayına bizleri sağlık ve afiyet içerisinde ulaştıran Yüce Rabbimize şükürler olsun.

Tüm İslam Aleminin Ramazan ayını tebrik ediyor, bu mübarek ayın hayırlara vesile olmasını Yüce Mevladan diliyoruz.

Mrt

2024 yılı Ramazan ayında öğretmen ve öğrencilerimizin katılımı ile Mukabele okunacaktır.

Kur'an-ı Kerimin nazil olmaya başladığı Kuran ayı Ramazan-ı Şerif tüm İslam alemine ve müslümanlara hayırlı olsun.

Mrt

Şubat ayında 9/A sınıfından Özlem Sude KARTAL "Ayın Öğrencisi" seçilmiştir.

Öğrencimizi tebrik ediyoruz.

Şbt

Hedef YKS 2024 çalışmaları kapsamında okulumuz 11. sınıf öğrencilerine bilgilendirme sunumu yapıldı.

Gelecek yıl YKS sınavına girecek öğrencilerimize YKS sınavları TYT ve AYT oturumları ve içerikleri hakkında bilgiler verildi.

Öğrencilerimiz için verimli geçen toplantıda emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Şbt

YKS sınavına hazırlanan 11 ve 12.sınıf öğrencilerimize yönelik Etkili Ders Çalışma Yöntemleri Semineri düzenlendi.

Rehber Öğretmen Nurcan İLTER tarafından verimli ve etkili ders çalışma yöntemleri, motivasyon ve başarı gibi konu başlıklarında bilgilendirmeler yapıldı.

Verimli geçen seminer sonrasında öğrenciler memnuniyetlerini ifade ettiler. Sunum yapan hocamıza teşekkür ediyoruz.

Şbt

Kariyer Buluşmaları ve Meslek Tanıtım Çalışmaları kapsamında söyleşi programı düzenlendi.

Programda Kastamonu Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Erol TEKİN hocamız tarafından

"Kariyere Giden İlk Yol: Fark Et Farkında Ol!" temalı sunum yapıldı. Sunumda gelecek ve kariyer planlaması konularında öğrencilerimize önemli bilgiler verildi.

Sunumu ve katılımı nedeniye hocamıza teşekkür ediyoruz.

Şbt

Hedef YKS 2024 çalışmaları kapsamında 12.sınıf öğrencilerimize uygulanan sınavlar ve yapılan analizler sonrasında veli bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Okul yöneticileri ve öğretmneler tarafından öğrencilerin sınavlar sonrasındaki durumları hakkında velilere bilgiler verildi.

Öğrencilerin çalışmalarının veliler tarafından takip edilmesinin önemli olduğu vurgulandı.

Ayrıca öğrenci başarısında okul-aile işbirliğinin önemi üzerinde duruldu.

Şbt

Okulumuz öğrencilerinde farkındalık oluşmasını sağlamak amacıyla 11 Şubat Acil Çağrı Günü nedeniyle 112 Acil Çağrı Merkezi tanıtımı yapıldı.

Şbt

Milli Savunma Üniversitesi başvuru şartları hakkında bilgilendirme yapmak üzere MSÜ Tanıtım Sunumu yapıldı.

MSÜ personelleri tarafından başvuru şartları, askeri okullarda verilen eğitimler, mezuniyet sonrasında sunulan imkanlar vb konularda bilgiler verildi.

Öğrencilerimiz seminer sonrasında memnuniyetlerini ifade ettiler.

Şbt

TEKNOFEST 2024'e okul olarak 8 takım ve 8 proje ile başvuru yapıldı. Emek verip katılım sağlayan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.